به گزارش قدس آنلاین، «غلامرضا شرفی» نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون انرژی مجلس دهم اظهار داشت: از آنجایی که وزیر نیرو می بایست در حوزه های متعددی هم در آب، هم در برق، هم نیروگاههای تجدیدپذیر و انرژی های نو، هم شیوه های جدید تصفیه آب و فاضلاب و به کارگیری پساب و ... مدیریتی کارآمد داشته باشد، ضروری است تا شخصی به عنوان وزیر این وزارتخانه مهم و حیاتی انتخاب شود که هم از توانمندی های مدیریتی خوبی برخوردار باشد و هم به معنای واقعی کلمه از نظرات کارشناسی کارشناسان متبحر در هر بخش استفاده کند.
وی افزود: بهره گیری از نظرات کارشناسان موجب می شود تا شاهد اجرای پروژه هایی نباشیم که تمامی ابعاد کارشناسی در آنها لحاظ نشده و زیان های پیش بینی نشده برای کشور دارند.
این عضو کمیسیون انرژی با بیان اینکه "داشتن گوش شنوا برای شنیدن صدای کارشناسان باید از خصوصیات بارز وزیر جدید نیرو باشد"، گفت: وزیر نیرو می بایست در زمان انجام مطالعات و کارشناسی هر پروژه، زمان لازم را به این بخش اختصاص دهد و سرعت را به جای تسریع در عبور از مراحل کارشناسی، به تسریع در بخش عملیات اجرایی اختصاص دهد.
وی ادامه داد: محیط کار در وزارت نیرو باید یک محیط علمی باشد که الگوهای بهینه کاری در این محیط علمی و کارشناسی، مد نظر قرار گیرد.
شرفی با تأکید بر اینکه "وزیر نیرو باید به معنای واقعی کلمه متعهد بر جای جای ایران باشد"، گفت: داشتن نگاهی جامع به تمامی ظرفیت ها و نیازهای کشور در هر نقطه بدون اولویت دهی بخشی به بخش دیگر، باید در تفکر وزیر نیرو و برنامه ریزی های وی دیده شود.
وی افزود: موضوع مکان محوری بسیار حائز اهمیت است، نباید وزیر نیرو بدون در نظر گرفتن ظرفیت های فنی و اقتصادی یک منطقه، نسبت به اجرای پروژه ای اقدام کند.
پتروشیمی را در مناطق کویری با شعار محرومیت زدایی احداث نکنیم
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مثلا نباید با یک شعار خوب محرومیت زدایی، اقدام به احداث یک مجتمع پتروشیمی که بسیار صنعتی آب بر است در یک منطقه خشک و کویری کنیم و بعد بخواهیم اب آنرا از نقطه ای دور دست تأمین کنیم و هم به مبدآ انتقال اب ضربه بزنیم و هم مبانی مهندسی ارزش را در مقصد زیرپا بگذاریم.
وی ادامه داد: توسعه فاکتورهای متعددی دارد که ما انتظار داریم وزیر نیرو فردی باشد که در اجرای پروژه های مهم حوزه آب و همچنین سرمایه گذاری های تولید برق به فاکتورهای متعدد اجرای هر پروژه توجه کند.
این عضو کمیسیون انرژی در پاسخ به اینکه "به نظر شما بهتر است گزینه پیشنهادی وزارت نیرو از داخل بدنه وزارتخانه باشد یا خارج از این وزارتخانه"، گفت: به نظر بنده گزینه پیشنهادی وزارت نیرو باید مدیریتی توانمند باشد و فرقی نمی کند از درون وزارت نیرو باشد یا از خارج از این وزارتخانه؛ به نظر من نباید گزینه ها را محدود کرد.
وی افزود: به طور مثال آقای قالیباف در شهرداری تهران زمانی که اولین بار به عنوان شهردار به این نهاد آمد، از خارج از شهرداری آمد ولی همه ما دیدیم که چطور در مدیریت کلان شهر تهران و اجرای پروژه های بزرگ پایتخت موفق عمل کرد؛ پس می توان وزیری خارج از وزارت نیرو نیز انتخاب کرد ولی شخصی که مدیری توانمند باشد و به نظرات کارشناسان توجه کند.
شرفی خاطرنشان کرد: در خصوص وزارت نیرو، اگر وزیر پیشنهادی از درون آب و برق بوده و در عین داشتن توانمندی های مدیریتی، آشنا به مبانی تخصصی هم باشد بهتر است، اما با توجه به اینکه داشتن توانمندی های مدیریتی و توجه به دغدغه های کارشناسان بسیار مهم است؛ در مجموع، محدودسازی گزینه ها به داخل وزارت نیرو یا خارج از آن درست نیست.
وی ادامه داد: هنوز هیچ گزینه ای که از سوی دولت به صورت جدی مطرح شده باشد و نظر نمایندگان را برای مشورت بخواهد معرفی نشده است؛ از اینرو باید صبر کرد و دید از سوی دولت چه فردی معرفی می شود.
نظر شما